Angst behandling

Hvordan skelner man mellem frygt, angst og fobi?

Angst behandling, Angstbehandling, behandling af angst, København & NordsjællandDet kan være svært at skelne mellem frygt, angst og fobier.

Grænsen mellem frygt og angst er hårfin, da der i begge tilfælde kan være samme fysiske symptomer, som f.eks. svedige hænder, hjertet banker hurtigt og hårdt eller knæene skælver.

 

Hvad er frygt?

Frygt er en naturlig reaktion. Det er en forbigående følelse i modsætning til angst. Frygt er et medfødt instinkt, som er nødvendigt for vores overlevelse. Det er et alarmsignal, der er nødvendigt, når der er fare på færde. Hvis vi f.eks. ser en stor hund med blottede tænder og hårene på ryggen er rejst, så ved vi, at det er en hund, vi skal passe på eller frygte.

Hvad er angst?

Angst er en psykisk sygdom, der får kroppen i alarmberedskab uden reel fare. Angst er det liv, der ikke leves. Angsten er en overbekymring. Angst er en lammelse af alt, men også en forstærkning af alt. I modsætning til frygt er angst ikke forbigående. Angst giver også én eller flere psykiske symptomer, som kan være svære at se for omgivelserne.

Angst er at være bange for noget, man ikke bør frygte. F.eks. at være bange for at ens nære kommer ud for en ulykke. Sandsynligheden for det er meget lille, men det er ikke altid den angstramte kan se det, og at tankerne er ulogiske eller overdrevne.

Angst er en helt naturlig reaktion, som kroppen får, når der er noget, den oplever som farligt. Måske får du hjertebanken, hvis du føler, du er tæt på at blive ramt af en medtrafikant, eller du står ved kanten af en kløft og stenen, du står på, begynder at give sig.

Grænsen mellem frygt og angst er svær at definere, da de fysiske symptomer kan være ens f.eks. man sveder kraftigt, har voldsom hjertebanken eller benene ryster.

Hvad er fobi?

Angst behandling, Angstbehandling, behandling af angst, København & NordsjællandFobi er en generel betegnelse for den ting eller situation, man er angst for. F.eks. edderkopper eller sociale sammenhænge.

Nogle fobier kan være mere hæmmende end andre.

Vi møder ikke edderkopper så ofte, som vi møder andre mennesker.

Hvad er et angstanfald?

Angstanfald kommer pludseligt og opleves meget forskelligt. Nogle angstramte kan opleve anfald i supermarkedet, når de er på indkøb, andre rammes for eksempel i offentlig transport, eller når mange mennesker er samlet. Anfaldene kan beskrives som om, man ikke kan handle på den fare, man oplever. Derfor vil man gerne undgå det, og det kan medføre ensomhed og en meget begrænset og afgrænset hverdag.

Har du angst, vil du opleve, at panikanfaldene kommer, uden at du i princippet er i fare. Angst er en sygdom, hvor du reagerer hurtigere og voldsommere på situationer, der almindeligvis ikke skal udløse angst. Panikanfaldene kommer altså, uden at der er grund til, at kroppen tror, der er fare på færde.

Angst behandling, Angstbehandling, behandling af angst, København & Nordsjælland

Hvornår lider man af angst?

Man lider af angst, når ydre begivenheder f.eks. fly, elevatorer eller indre begivenheder f.eks. tanker eller kropslige fornemmelser bliver tolket som uforholdsmæssig farlige end de i virkeligheden er.

Behandling af angst?

Angst kan effektivt behandles gennem individuel samtaleterapi og små øvelser, der får klienten til at blive tryg ved sig selv og sin dømmekraft.

Hvordan skal man opføre sig som pårørende til en angstramt?

Pårørende til en angstramt skal være forstående og imødekommende, så den angstramte kan lære at forstå sig selv og blive tryg igen. Pres ikke den angstramte, men prøv at forstå hvad den angstramte har brug for. Tal med den angstramte om det, de er bange for, og spørg om hvor sandsynligt det er, at det sker for dem for at hjælpe dem med at få fat i virkeligheden igen. Det er dog ikke altid, at den angstramte kan vurdere, at tankerne er ulogiske.

Vejrtrækningsøvelser er også en måde at få den angstramte til at slappe af. Træk vejret dybt ned i maven og pust langsomt ud. Gentag 3 gange.

Få hjælp til angst i dag.

Jeg tilbyder angst behandling i København, Hillerød, Hørsholm og resten af Nordsjælland.

Kontakt mig på tlf: 28 96 66 77, eller kontakt mig via min kontaktformular.