Får du modspil i dit parforhold?

 Mangel på modspil i dit parforhold

Jeg hører ofte mange sige, at de mangler modspil i deres parforhold. ‘Det er som at tale til en dør’. Måske er det fordi din kæreste ikke kender sig selv godt nok til at kunne sætte ord på sine følelser og holdninger – det skal man nemlig kunne for at kunne give modspil. Det kan også være, at kæresten undgår konflikter, fordi han/hun ikke aner, hvad han/hun skal sige. I værste fald – fordi kæresten ikke er interesseret i det, du fortæller.

Her får du nogle eksempler på, hvorfor du ikke får modspil.

  • din kæreste har aldrig lært at formulere sig på en ærlig og direkte måde, hvor man samtidig bliver på egen banehalvdel. Derfor er det bedre ikke at sige noget.
  • måske kommer du selv til at reagere på en måde, der medvirker til at kæresten ikke har lyst til at være åben og ærlig. Du virker måske ikke nærværende og lyttende overfor det din kæreste vil fortælle.
  • din kæreste er måske bange for at gøre dig ked af det ved at fortælle dig sandheden, og derfor er det bedst ikke at sige noget.
  • det kan også være din kæreste er bange for, at du bliver vred, eller at du udviser afvisende adfærd. Hvis din kæreste ikke har lært at håndtere det, er det bedre ikke at sige noget.
  • det kan også være, at I ikke har den åbenhed i jeres parforhold, der gør at I kan være ærlige overfor hinanden og tale om følelsesmæssige emner.

I terapi deler I jeres tanker

Gennem terapi kan vi sammen finde ud af hvilke grunde, der er til, at I ikke giver hinanden modspil. Det kan være meget ensomt og opslidende at være i et forhold, hvor vi ikke deler vores inderste tanker og følelser. Idet vi bliver meget utydelige overfor hinanden, og det kan føles som om, den anden ikke er interesseret i parforholdet.

Det efterlader den anden med følelsen af at være utilstrækkelig, og i håb om at få opmærksomhed eller en reaktion, gør vi noget eller siger noget dumt.  Vi har brug for at få det modspil til ikke at gå over hinandens grænser. Det er med til at vise hinanden, hvor grænsen går og gør os mere tydelige overfor hinanden.

Så mit råd til jer er at vise hinanden tålmodighed, ærlighed, nysgerrighed og respekt ved at lytte til dét I fortæller hinanden.

Husk I er sammen, fordi I vil hinanden det godt – så der er ikke noget at frygte ved at være ærlig.

I kan bruge mig til at være sparringspartner og hjælpe jer med at skabe det trygge rum, hvor I kan være ærlige og sårbare.

Hvis du vil læse mere om parterapi så klik på linket her eller kontakte mig for at høre nærmere så klik på linket her.